<body topmargin="0"><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar/9803179?origin\x3dhttp://vickup.blogspot.com', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe", messageHandlersFilter: gapi.iframes.CROSS_ORIGIN_IFRAMES_FILTER, messageHandlers: { 'blogger-ping': function() {} } }); } }); </script>

dinsdag, januari 11, 2005

Killing in the name of


De situatie in Irak gaat keihard "downhill". Niet alleen zijn de aanslagen niet meer te tellen, in Amerika is er ook geen kip meer te vinden die gek genoeg is om zich bij het leger aan te melden. Nu overdenkt het Pentagon de inzet van doodseskaders in Irak.

Aangezien Amerika onder Reagan in Honduras gedurende de jaren tachtig nogal baat had bij de inzet van doodseskaders, is het onderzoek naar het inzetten van dat soort teams in Irak, hoe luguber ook, The Salvador Option genoemd.

Nu is dat ook niet geheel toevallig. De huidige Amerikaanse ambassadeur in Irak, John D. Negroponte, was gedurende de jaren tachtig uit naam van "the Admininistration of Reagan" belast met de coordinatie van deze operaties in Honduras.

Ik denk werkelijk waar dat met dit nieuwe initiatief van het Pentagon de oplossing voor dit conflict nabij is.