<body topmargin="0"><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9803179\x26blogName\x3dVicKuP\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://vickup.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_NL\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://vickup.blogspot.com/\x26vt\x3d2925250251904467780', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

vrijdag, december 31, 2004

Fritsdebeer.com


Frits is naast een hele goede vriend ook nog eens een goede fotograaf. Hij kwam een jaar of wat geleden naast me wonen in mijn toenmalige stekkie (lees gerust hok) aan de Langestraat, downtown Alkmaar.

Nu ik inmiddels verhuisd ben en samenwoon met mijn lieve vriendin L., zien we elkaar wat minder vaak. Toch altijd weer gezellig, terwijl de koffie rijkelijk vloeit. Pratend over van alles en nog wat. Het leven, internet (groot deel van dat leven), fotografie, vrouwen, gadgets etc etc. Meestal eindigend in een hevige strijd over welk OS (XP of Mac) nu beter is.

Na koffie, shoppen en spelen met Annabelle word ik aan het eind van de middag, zoals dat met kunstzinnige mensen als Frits nu eenmaal gaat, nog even geheel tegen mijn zin een dak opgesleurd om daar a la James Dean te poseren.

Klik hier voor het resultaat.

PS: de bovenimage van dit blog is ook door Frits gemaakt....(moest ik zeggen van hem:D)

Ik word er blij van :D



donderdag, december 30, 2004

Apple doet goed, Microsoft slaapt


Apple's front page has not one single ad or product link today. Instead Apple is helping by providing links to relief organizations so that visitors can quickly and easily donate money to the relief efforts.

Microsoft's front page, in contrast, has not one mention of the fact that there was a tsunami. At least it didn't as of 7:30 pacific time on 12/28/04 that is, just in case they happen to, you know, notice that 80,000 plus potential customers just died by the time you read this.

Overgenomen van OceanSideNevada.com

Update: Microsoft is inmiddels wakker geworden en wil niet op concurrent Apple achterblijven...



woensdag, december 29, 2004

Tussenstand giro 555 9,3 miljoen euro


Help slachtoffers aardbeving AziëInmiddels is er 9,3 miljoen euro via giro 555 voor de noodhulpactie voor Azie van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) binnengekomen. Daarnaast is vanmiddag bekend geworden dat Minister Van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking 5 miljoen euro aan de Samenwerkende Hulporganisaties beschikbaar stelt.



Blogosphere


Ramp na ramp dreigt het voorstellingsvermogen van de mens te overspoelen. Taak voor de reguliere media om orde te scheppen in deze informatie chaos. Maar wat blijkt? Het zijn niet de gevestige New York Time's of CNN's van deze wereld maar de vele weblogs die als belangrijkste informatiekanaal fungeren. Als beste voorbeeld vond ik deze link op Retecool

Deze ontwikkeling (Blogs die het nieuws het eerst brengen) wordt inmiddels al blogosphere genoemd.

Ik kwam op dit postje door onderstaande quote uit de Sapenda Nieuwsbrief:

De informatievoorziening uit het rampgebied werd al snel overgenomen door de blogosphere. Nog geen dag nadat de vloedgolven de kusten geteisterd hadden verschenen talloze weblogs waar informatie ongefilterd gepubliceerd werd. Bij het terugvinden van vermisten speelde het internet een belangrijke rol. De 20 maanden oude Hannes Bergström uit het Zweedse Gotenburg werd door familieleden uit Zweden herkend op de website van een ziekenhuis.




Tot het bittere einde


Dat Hitler ook maar gewoon een mens was blijkt wel uit Der Untergang. Deze claustrofobisch goede film van oerdegelijke Duitse makelij geeft een indringende kijk op de laatste dagen van een gruwelijk dictator zonder enig gevoel voor zijn medemens in het algemeen en, zoals heel goed in de film naar voren komt, zijn eigen volk in het bijzonder. Het ene moment is hij min of meer innemend tegen zijn secretaresse (zie foto, de hoofdrolspeelster), het volgende moment foetert hij tegen zijn trouwe generaals die hun Führer tegen beter weten in niet durven te vertellen dat zijn Duizendjarige Rijk op zijn laatste benen loopt. Indrukwekkende film! Neem hier alvast een breedband voorproefje.



Jaar van de consument?


Het aankomende nieuwe jaar schijnt het jaar van de consument te worden. Dit doordat de consument mondiger wordt en omdat deze steeds vaker beter is geinformeerd over het het product dan de verkoper zelf. Deze consumenten worden ook wel aangeduid als prosumers. Er is dus nog hoop en als het zo doorgaat zitten we weer in de lift, op naar de komende zeven vette jaren. Ow ja. Vergeet u niet vanuit uw bevoorrechte positie dit voordeel door te rekenen aan girorekening 555? U weet onderhand wel waarom!



maandag, december 27, 2004

RadioZapper Versie 0.0.0.1


Op mijn werk maak ik veelvuldig gebruik van de radio. En wanneer je door de gehele afdeling benoemd wordt tot dj, is het naast het draaien van verschillende cd's eens in de zoveel tijd ook gewoon handig en leuk om de radio aan te zetten.

Nou loop ik vaak tegen het probleem op dat ik bij het opzoeken van verschillende zenders op zoek moet naar de sites van de omroepen. Gelukkig is daar radio.pagina.nl maar die linken sinds kort ook al niet meer door naar de show zelf.

Nu hoef ik niet uit te leggen hoe erg dat zuigt! Ik zou gewoon in de applicatie zelf (meestal Windows Media Player) willen kunnen zappen. En voila. Zie daar de geboorte van de inmiddels onvolprezen RadioZapper. Nog steeds in ontwikkeling maar hevig uit de kinderschoenen groeiend. Vooralsnog alleen te gebruiken wanneer je in bezit bent van Windows Media Player 9 en hoger...

Waarschijnlijk binnenkort meer info hierover!



Moet ik dit jaar 53 weken werken?


Ik ben er nog niet helemaal over uit. Maar tijdens de rookpauze kwam ik erachter dat dit jaar 53 werkweken kent. 53? Euh. Door een speling van het lot kent dit jaar een werkweek extra. Het schijnt dat deze situatie zich ongeveer eens in de vijf tot zes jaar voordoet. Met deze kennis vraag ik mij af: Hoe zit dat met uitbetalen? Ik blijk niet de enige. Toch maar even mijn loonstrook tegen het licht houden straks :D

Update
Het is allemaal weer goed hoor. Navraag bij P&O leert me dat er rekening is gehouden met dit fenomeen. Ik kan weer rustig slapen :D