<body topmargin="0"><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9803179\x26blogName\x3dVicKuP\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://vickup.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_NL\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://vickup.blogspot.com/\x26vt\x3d2925250251904467780', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

vrijdag, januari 14, 2005

Martelen mag!


Donderdag 13 januari werd bekend dat het Amerikaanse congres wetgeving heeft tegengehouden die beperkingen moest opleggen bij verhoren die worden uitgevoerd door Amerikaanse inlichtingsdiensten.

Nou, de kogel is dus door de kerk. Wat al jaren oogluikend toegestaan wordt, is nu dan min of meer officieel. Martelen is eigenlijk best ok. Alleen niet met zoveel woorden natuurlijk. Het mag wel, maar alleen in bepaalde gevallen. Voor duidelijkheid hoef je bij het Witte Huis niet aan te kloppen. Staatsgeheim en zo, natuurlijk...

Ach, hoeveel macht kan of wil een democratie nog weggeven? Op Slate.com is een levendige discussie aan de gang die vooralsnog evenveel voorstanders als tegenstanders heeft. Het maakt de tongen in ieder geval lekker los. Zie vooral ook de comments.



Huygens forceert doorbraak ruimtevaart


Na zeven jaar reizen zal ruimtesonde Huygens door de oranje wolken neerdalen op Titan, een maan van Saturnus.

In meerdere opzichten een bijzondere missie. Allereerst, zover is de mensheid nog niet in de ruimte gekomen. NASA en ESA werken samen. En last but not least. De sonde is vernoemd naar Nederlands grootste geleerde; Christiaan Huygens (NL: 1629-1695)

"The ESA Huygens probe will be the first to land on a world in the outer Solar System - on the surface of Titan, Saturn’s largest moon. Data from Cassini and Huygens may offer clues about how life began on Earth."(ESA)

Zie ook:
Filmp (WMP)
Filmp (QuickTime).
Uitleg over de landing in flash. BBC.



donderdag, januari 13, 2005

Pentagon Strike Conspiracy


My mind could not comprehend what happened. Where did the plane go?....But there was no plane visible"

Als je nog steeds gelooft dat het Pentagon op 9/11 geraakt is door een Boeing dan heb je overduidelijk geen kennis genomen van deze heersende flashpresentatie. De muziek werkt overigens "conspiracy-verhogend". Dus boxen aan!



Meesterwerken online


Onderwerp van vandaag in ons rondje cultuur: Meesterwerken! Bekijk bij het Rijksmuseum, zonder dat je er de deur voor uit hoeft, de hoogtepunten uit de Gouden Eeuw!



Een rondje nieuws


Het is me het dagje wel. Eerst krijg ik voor mijn kiezen dat Jezus wellicht homo is geweest. Verneem ik vervolgens dat Prins Harry op een verkleedpartijtje met een Swastika op zijn mouw ronddartelt. Verklaart Le Pen zo rond het zelfde tijdstip dat de Nazi bezetting van Frankrijk toch echt niet zo erg was. Lees ik dat de beoogd (Duitse) opvolger van de Paus ook wel "PanzerKardinal" (?!) genoemd wordt. Hoop ik niet dat iemand mijn Gmail via een omweg heeft kunnen lezen. Leer ik dat het onafhankelijke nieuwsplatform voor ufo's en medisch nieuws (?!), Stichting Niburu.nl, de broek niet meer kan ophouden. En dat terwijl de Amerikanen nu officieel de zoektocht naar massavernietigingswapens staken en Poetin heel geniepig de macht nog verder naar zich toetrekt. Vind je het gek dat ik van al dit nieuws welhaast gedwongen wordt te denken aan het enige waar ik dan geen hoofdpijn van krijg ? :D



woensdag, januari 12, 2005

Apple hyped rustig door


Apple's CEO Steve Jobs heeft op de jaarlijkse MacExpo in San Francisco, naast de gebruikelijke ditjes en datjes, de nieuwe iPod Shuffle en de Mac mini geintroduceerd.

De iPod Shuffle is een flash mp3 speler zonder scherm dat volgens de marketing slogan veel leuker is aangezien je nooit weet welk nummer er gespeeld gaat worden. De Mac mini is niet veel groter dan een sigarendoos en moet de overstap van pc naar Mac vergemakkelijken. Afgezien van het feit dat dit beide enorm geile apparaatjes zijn blijft het de vraag voor vele Mac fans of dit niet leidt tot een "downgrade" van het exclusieve imago. Immers, iedereen kan nu een Mac kopen en gezien de gunstige prijs (Mac mini vanaf $ 499,-, iPod Shuffle vanaf $ 99,-) zullen velen dat ook gaan doen.

Tot slot: Snap je niet waar de Apple hype op gebaseerd is? Dan ben je vast geinteresseerd in de testimonials van deze Apple haters. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de Apple fanatici. Daarentegen zullen vele Apple fans in hun knuistje lachen bij het zien van de laatste presentatie van eeuwige concurrent Bill Gates (Windows Media Player). Dan had Steve Jobs toch aanzienlijk minder moeite met zijn presentatie (QuickTime stream)



dinsdag, januari 11, 2005

Konzentrationstest für Männer


Naar verluidt hebben de heren bezoekers van dit weblog enorme moeite met deze über-concentratie-test.



Killing in the name of


De situatie in Irak gaat keihard "downhill". Niet alleen zijn de aanslagen niet meer te tellen, in Amerika is er ook geen kip meer te vinden die gek genoeg is om zich bij het leger aan te melden. Nu overdenkt het Pentagon de inzet van doodseskaders in Irak.

Aangezien Amerika onder Reagan in Honduras gedurende de jaren tachtig nogal baat had bij de inzet van doodseskaders, is het onderzoek naar het inzetten van dat soort teams in Irak, hoe luguber ook, The Salvador Option genoemd.

Nu is dat ook niet geheel toevallig. De huidige Amerikaanse ambassadeur in Irak, John D. Negroponte, was gedurende de jaren tachtig uit naam van "the Admininistration of Reagan" belast met de coordinatie van deze operaties in Honduras.

Ik denk werkelijk waar dat met dit nieuwe initiatief van het Pentagon de oplossing voor dit conflict nabij is.



maandag, januari 10, 2005

Van die reclame


Het is zo'n bandje eneuh...ja die zingen dan...en dat zit dan in een reclame...en het klinkt wel leuk enzo. Ach wat. Download het gewoon. Niet vergeten te wissen binnen 24 uur he? Jet - Get Born [2003] Deze schrijf ik dan maar even weg onder de minder hoogstaande posts :D



zondag, januari 09, 2005

Even 3000 jaar uitgezeten


Tring tring...Hoi, met Ignacio. Ja goed! Heej, weet je nog? Dat ik laatst veroordeeld ben tot 3000 jaar gevangenis?? Ja. Wel ok. Nee je hoeft niet langs te komen hoor. Ik kan nu net zo goed even bij jou langs. Zucht. De Spaanse rechtspraak is sinds de Inquisitie duidelijk niet meer wat het geweest is.....



Come again mr Bush?


Elk land krijgt de president die het verdient. Zo is het maar net. Amerika is geen doorsnee land, dus Bush geen doorsnee president. Veelal is hij goed voorbereid (zendertjes, schermen, fluisteraars). Maar soms moet het even uit de losse pols en dan zien we zijn ware intellect. Zijn visie op soevereiniteit blijkt niets minder dan baanbrekend. Ik slaap dan ook stukken beter sinds deze cowboy achter de knoppen zit.

UPDATE: Bush, nu ook in stripvorm