<body topmargin="0"><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9803179\x26blogName\x3dVicKuP\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://vickup.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_NL\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://vickup.blogspot.com/\x26vt\x3d2925250251904467780', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

vrijdag, april 15, 2005

Lijntje



Tekenaar Dick Bruna eist dat het Vlaamse maandblad Deng onmiddellijk het aprilnummer uit de handel neemt. Op de voorpagina van het tijdschrift is een parodie afgebeeld van Bruna's bekende creatie Nijntje, die 'Lijntje' is genoemd en uit de neus bloedt na het snuiven van cocaïne. Bruna heeft al vaker met dit bijltje gehakt. Nog niet zo lang geleden sprak de tekenaar zijn afkeur uit over 'Nijn Eleven', een beeltenis van Nijntje in een vliegtuig die op het WTC afvliegt.


...



donderdag, april 14, 2005

Trendflopper Revisited


Een tijdje terug bevonden mijn vriendin en ik ons op een zaterdagmiddag in de Trendhopper. Aangekomen bij de lampenafdeling stond ergens achterin een lamp die ons direct aansprak. Zo'n ultra-coole-retro-lamp op marmeren voet, lange stang en een prachtige opaalwitte glazen lampenkap. Alhoewel de prijs ver boven het budget bleek keken we elkaar aan en wisten zonder enig woord te wisselen: deze is zo snel mogelijk van ons!

En of het lot ermee speelde plofte niet veel later een reclamefolder in de bus met op pagina 3 diezelfde lamp met fikse korting. To the Batmobile! Eenmaal in de Trendflopper aangekomen bleek er echter enkel nog een showroom model aanwezig te zijn. Geen probleem toch? Inpakken en meenemen was mijn repliek richting de "ietwat dom uit haar ogen loensende" verkoopassistente. Echter, het demonteren van de lamp bleek een helse klus voor elk personeelslid dat ik er met de haren bij moest slepen. Ja meneer VicKuP, demonteren is wel moeilijk en zo! Of we de lamp een andere dag wilden komen halen? Ik ben de moeilijkste niet. Geen probleem. Tot woensdag spraken we nog lachend af.

Op de weg terug naar de auto klonk mijn telefoon. Meneer VicKuP, u spreekt met de "ietwat dom uit mijn ogen loensende" verkoopassistente. Ik heb zojuist de kap van uw lamp laten kletteren. Duizend stukjes of meer. Verbijsterd door zoveel stupiditeit verzameld in 1 hersencel wist ik niet anders dan "jammer" en "we vonden hem zo mooi" te brabbelen. Owja, vervolgde het kwijlende onbenul haar verhaal, hij is niet meer bij te bestellen. Bedankt voor uw tijd en kom snel nog eens terug! Teleurgesteld hing ik op. Boos ook, dat wel. Maar zulke dingen kunnen gebeuren. Gedane zaken nemen geen keer. Zand erover.

Ondanks mijn voornemen die winkel voorgoed links te laten liggen bevonden we ons enkele weken later toch weer in de Trendflopper. Nu op zoek naar een bank troffen we exact dezelfde lamp aan. Met een kaartje: "DIRECT LEVERBAAR". Excusez moi? Hij was toch niet meer te bestellen en nu is hij direct leverbaar? Het stoom spoot uit mijn oren! Alhoewel ik de lamp wilde gebruiken om het personeel mee te lijf te gaan bleek de snel opgedoken en maximaal aalgladde verkoper uiteindelijk toch in staat mijn woede aanval te beteugelen door rustig de stang uit mijn samengeknepen vuisten te wringen en plechtig te beloven deze lamp binnen twee weken te leveren.

Onder protest en aangespoord door vriendinlief heb ik in mijn oneindige goedheid toch maar besloten die lui een tweede kans te gunnen. En ja hoor. Na een week of 2 viel ineens een brief van de Trendflopper in de bus. Geachte heer VicKuP, u kunt uw bestelling in onze loods afhalen. Hoezee! Kunnen ze toch nog wel wat daar. En aangezien ik vandaag wel even tijd had ben ik in opperbest humeur direct naar het magazijn van de Trendflopper gespurd.

Eenmaal aangekomen in de muffig ruikende maar gezellig ogende loods word ik direct geholpen door een zeer vriendelijke jongedame. Na enige tijd mijn bon bestudeerd te hebben loopt ze vastberaden richting een stelling. Daar aangekomen begint ze heel bedenkelijk naar 1 doos te kijken. Pakt hem op, legt hem neer, pakt hem weer op en legt hem weer neer om mij vervolgens vragend aan te kijken. In hoeveel dozen zit die lamp verpakt meneer? Ik antwoord zo rustig mogelijk: "drie stuks mevrouw". Owjee antwoordt het nu ongemakkelijk glimlachende kind. Die hebben we dus nog niet binnen. Bent u nu voor niets hierheen gekomen?

Niet meer in staat mijn emoties te bedwingen schreeuw ik schuimbekkend: NEE TRUT! IK RIJ ELKE WEEK OP MIJN VRIJE AVOND NAAR EEN INDUSTRIETERREIN OM NUL OP HET REKEST TE KRIJGEN!! Gealarmeerd door mijn geschreeuw meent de snel toegespoedde "Chef Loods" zich in de discussie te moeten mengen. Door mijn spontane vlaag van verstandsverbijstering hoor ik hem niet eens praten, het enige dat ik zie is zijn "shagsnor" op en neer bewegen.

Eenmaal mijn kalmte hervonden ben ik zonder iets te zeggen die loods uitgelopen. Maar niet zonder die lamp achter te laten in het donkerste plekje van "Snor de Shag". Opdat het daar voor eeuwig licht mag blijven!

...



Los met die haren!


And Justice for All
Black
Kill 'Em All
Load
Master of the Puppets
Re-Load
Ride the Lightning
St Anger

...



622 Muziek Video's


Ottenoie mensen. Wat een feest! Eindelijk kan je stoppen met kijken naar het gare MTV, het nog zwaarder zuigende TMF of kleuterbroertje The Box, want video's kijken doe je vanaf nu gewoon lekker op basis van je eigen keuze, op je eigen tempo.

...



Koekiemonster gedwongen op dieet?


EINDELIJK ZIJN VERHAAL!!

Amerika heeft Koekiemonster in Sesamstraat op dieet gezet. Het blauwe monster eet nu niet alleen koekjes meer, maar ook gezonde dingen zoals groenten en fruit. Volgens het management van Sesamstraat moeten de veelal jeugdige kijkers gewezen worden op de voordelen van een gezond dieet. "Een monster dat alleen maar koekjes eet is niet het voorbeeld dat we met Sesamstraat willen geven" aldus een woordvoerder van het populaire kinderprogramma. Het sympathieke monster heeft in een eerste korte reactie laten weten het voornemen van het management "pure karaktermoord" te vinden en wellicht "gerechterlijke stappen te overwegen".

Tijdens ons interview kort na het uitkomen van het nieuws vraagt de ster zich af hoe dat verder moet met zijn naam. Wordt het Koekiefruitmonster? Fruitcakemonster? Fruitcookiemonster? Het altijd zo vrolijke monster is zichtbaar aangedaan door de laatste ontwikkelingen. Hoofschuddend zet hij een zojuist klaargemaakt kopje thee voor mij neer, gaat zuchtend zitten, staat vervolgens snel weer op en verontschuldigt zich. Ja sorry hoor. Ik heb veel last van stress de laatste tijd. Vergeet ik in alle commotie het belangrijkste. Koekje erbij?

...



maandag, april 11, 2005

Sam Cooke Live @ Harlem Square Club


Sam Cooke, de huidige jonge generatie zal die naam waarschijnlijk niks zeggen. Een enkele oudere jongere weet waarschijnlijk dat zijn song “Wonderful World” gebruikt werd bij een commercial voor een populaire spijkerbroek in de jaren ’80. Maar de echte bekendheid van deze artiest stamt af uit de jaren ’50 en ’60. Deze opnamen stammen uit 1963 en zijn gemaakt in de legendarische Harlem Square Club. Hier en hier.

...



Omgekeerde bewijslast


In het strafrecht moet degene die iemand beschuldigt bewijzen dat de aantijgingen waar zijn. In de toekomst zal het echter voldoende zijn dat een werknemer met een klacht van (seksueel) intimiderend gedrag deze beschuldiging aannemelijk maakt. Zucht. We glijden steeds dieper af.

...



Leeftijdtransformer


Hoe zie jij eruit over 30 jaar?

...



Cliff hates you



Cliff is gefrustreerd en reageert dat af op de soms prachtige foto's die mensen op het internet laten slingeren.

...



License



Maak je eigen kentekenplaat.

...



zondag, april 10, 2005

Paul Van Dyk - Reflections



Downen, uitpakken en laat de heerlijke beats van P. van Dyk je oren masseren.

...



Echt ALLES van ABBA!



Er zijn van die links die kan je gewoon niet links laten liggen! Het is misschien je smaak niet, sterker nog, je kan het niet aanhoren...maar misschien dat je iemand anders erg blij maakt met 1.5 Gig aan alles wat ABBA ooit aan muziek de wereld in geslingerd heeft?

UPDATE
Server is retesnel! Maar voor hoe lang nog?

...



Western civilisation



Reporter: Mr. Ghandi, what do you think of western civilisation?
Ghandi: I think that would be a great idea.

...