<body topmargin="0"><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9803179\x26blogName\x3dVicKuP\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://vickup.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_NL\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://vickup.blogspot.com/\x26vt\x3d2925250251904467780', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

zaterdag, februari 19, 2005

Basketbal


Het staat 88-88. De tegenpartij heeft twee vrije worpen. De eerste is raak, de tweede behoorlijk mis. Nog 1 seconde op het scorebord. En je gooit zoals je nog nooit gegooid hebt. Raak!



Najib Amhali


Vorige week gelachen om Najib Amhali z'n show Freefight. Hier een klein stukje daarvan.



Placebo: Without You I'm Nothing


Placebo begon als hemelbestormend jong bandje dat vooral androgyn gezongen, heftig dringende, en haast neurotische gitaarrock brengt met gitaarlijnen als scheermesjes. Ontdekker David Bowie nam de band mee op tournee, en dat leven beviel de drie heren wel. Alcoholmisbruik, drugs, sex met mensen met verschillende sexuele voorkeuren: het kon niet op. Nou hun muziek ook niet. Oordeel zelf: >> Placebo: Without You I'm Nothing



Verkiezingen in Irak


Ook in Irak is tv het belangrijkste medium om politieke boodschappen te verspreiden. Hier een compilatie van de spotjes waarin de burgers van Irak opgeroepen worden het heft in eigen hand te nemen en het eens zo prachtige land weer te laten bloeien.

Hier een compleet archief van nog meer spotjes



vrijdag, februari 18, 2005

Waar gaan we heen met dat internet?


Deze flase voorspelt dat in 2014 de journalistiek zoals we die nu kennen niet meer zal bestaan. In een fictief toekomstscenario gaan Google en Amazon samenwerken om een computerprogramma te schrijven dat zelf nieuwsberichten kan maken op basis van informatie op andere sites. Uiteindelijk ontstaat een systeem dat EPIC genoemd zal worden. Evolving Personalized Information Construct, een nieuwsrobot die op basis van persoonlijke voorkeuren nieuws van over de hele wereld zal kunnen laten zien. Zie het filmpje gewoon helemaal uit en vraag je dan af welke consequenties een dergelijk scenario op jouw leven zal hebben. Serieus, ik ben daar nog niet helemaal over uit.



Huisman verliefd op stofzuiger


Met het teruglopende ledenbestand van de Vereniging voor Huisvrouwen lijkt er maatschappelijk gezien meer ruimte te ontstaan voor de huisman. Zoals het een echte vent betaamt komt Bouke Vlierhuis daar openlijk voor uit. In zijn column op Huismannen.nl verhaalt deze jongeman niet alleen over de liefde voor zijn pasgeboren kind maar komt een andere liefde ook ruimschoots aan bod, zijn stofzuiger!

En toen zag ik hem. Op de onderste plank, onder de machines uit de monsterlijk krachtige 2000-serie en naast zijn saaie neefjes uit de S-klasse: de SilverStar Limited Edition. Ik was meteen verliefd. De klassieke lijnen, de tijdloze uitstraling, de functionele vormgeving, de geïntegreerde accessoires, traploos regelbare zuigkracht en natuurlijk, want dat maakt een SilverStar een SilverStar, de zilver-metallic lak. En als om het allemaal te bekronen een klein kartonnen kaartje dat meldde dat dit model binnenkort uit het assortiment genomen zou worden. Vergeten was de Dyson, vergeten waren alle B-merken, vergeten was het budget: deze moest ik hebben.

Hier de hele column

Wij wensen Bouke in principe ontzettend veel geluk toe als nieuwe vader. Maar wij mogen toch hopen dat zijn zoon erg weinig van zijn genetische onvermogen heeft meegekregen :D

...



donderdag, februari 17, 2005

De wereld op z'n kop


Zoals aangetroffen op Tegenlicht

Stel je voor: Je bent een Amerikaanse piloot, je hebt gevochten in de Golfoorlog van 1991, en je bent door de Iraki's gevangen genomen en gemarteld in de Abu Ghraib gevangenis. Eenmaal terug in Amerika start je een rechtszaak tegen de Irakese staat. Je eist een milard dollar als genoegdoening voor het lijden en de marteling die je hebt ondergaan. De rechter stelt je in het gelijk. Maar ondertussen is Saddam verdreven door je eigen overheid. En diezelfde overheid, waarvoor je vocht in 1991, begint nu een rechtszaak tegen je, om te voorkomen dat die 1 miljard dollar ook daadwerkelijk moet worden uitgekeerd. Want, zo is de redenering, de Iraki's zijn inmiddels de 'Good Guys', en ze hebben die 1 miljard dollar hard nodig om het land te herbouwen.

LA Times: White House Turns Tables on Former American POWs

...



Moment van bezinning




...



woensdag, februari 16, 2005

Creatief met inktvis



Vriend Frits staat op de cover van "Visagie". Allemaal leuk en aardig natuurlijk. Maar weet je hoe die badkamer rook na deze shoot? :D

...



dinsdag, februari 15, 2005

Wat gebaar je?


Het welbekende nummer "Torn" van Nathalie Imbruglia krijgt een compleet nieuwe dimensie wanneer het wordt uitgebeeld in gebarentaal.

...



Swedish Chef




Pak alvast een plankje kaas en een goede wijn want als we dan toch in de Muppets sfeer zitten, dan kan ik jullie net zo goed verwijzen naar 17 (!!) verschillende Swedish Chef filmpjes.

...



Mahnamana tu tuuuu du dudum



The question is: What is Mahnamahna?
The question is: Who Cares!

Opgelet +/- 22 MB, maar de moeite meer dan waard :D

...



Bij de volgende afslag....



Euh. Yeah...right!



Nog een kopje thee?


Laat je moeder nooit alleen met speelgoed waarvan het arme mens wel eens zou kunnen denken dat het een "telefoon" is :D

...



Dynamisch Duo Jos en Marg


"Hallo....Wij zijn Jos en Marg Sparreboom, en wij wonen te Amersfoort in Nederland. We mogen graag met computers werken (#!#@ maar niet altijd), wij houden van kunst en cultuur (altijd) en lekker eten (3x daags)."

Heerlijk stel samen. Jos is 57 plus en weer werkeloos (zegt hij zelf). Daarom start hij nu een eigen bedrijf: Gran's Productions (euh Jos, weet je het zeker?). Want Jos is tamelijk all-round met betrekking tot ICT (ik verzin het echt niet zelf). Maaaar, en nu komt het, zijn specialiteit is het ontwerpen van cliëntvriendelijke programma's (waar staan die Jos, geef die link!). Ja, en achter een sterke man staat natuurlijk altijd een nog sterkere vrouw. Marg vervult deze rol met verve. Haar specialiteit is deens koken (zie je nu ook die Zweedse kok van de Muppets?) en auto rijden door Europese landen. (euh...ja Marg...leuke hobby joh!)

Ach waarom al die moeite. Hun site spreekt eigenlijk voor zich :D



Rustboy


Slicke 3d, Flash, QuickTime animatie van Rustboy

Getipt door FF



maandag, februari 14, 2005

Wacom Cintiq 21UX Touch Screen Flat-Panel



A 21-inch LCD flat-panel display with an integrated, touch-sensitive Wacom integrated overlay. The new Cintiq 21UX is shipping in March for just $2,500.

Linkie



Matthew Mahon Photographer



Matthew Mahon
is een goede maar niet fantastische fotograaf. Althans, dat vind ik. Hij heeft echter 1 enorm pluspunt. Zijn website is namelijk 1 van de slickste die ik ooit gezien heb. Ow ja VicKuP? Vertel! Wat doet die man dan? Nou, op verzoek van de bezoeker (klik op het hoofdje op de foto) stapt Matthew het beeld in om op grappige wijze commentaar te leveren over het hoe en waarom van de foto. Briljant!

Ontzettend gepikt van Reet



World's First Pocket Music Player




Gmail Invites


Ja ik weet het! Iedereen doet het. Maar wat kan ik eraan doen? Wat moet ik ermee? En hoe kom ik er zo snel mogelijk vanaf? Ik heb zomaar vijftig extragratis Gmail accounts in de aanbieding. Doe er je voordeel mee. Aanmeldingen in de comments. Natuurlijk!



Nerdy Valentine




zondag, februari 13, 2005

Foto's Eerste Wereldoorlog



Maar dan in kleur...