<body topmargin="0"><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9803179\x26blogName\x3dVicKuP\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://vickup.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_NL\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://vickup.blogspot.com/\x26vt\x3d2925250251904467780', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

vrijdag, januari 07, 2005

BTW en loonbelasting toch naar giro 555


Eerder deze week berichtte ik al dat de Belastingdienst de loonbelasting en premieopbrengsten over verlofdagen die werknemers ter beschikking hebben gesteld voor de Samenwerkende Hulporganisaties, gewoon zou belasten. Het doet me goed dat daar na Kamervragen nu een oplossing voor is gevonden.



donderdag, januari 06, 2005

Iphone Preview


Ja, dat Apple en Motorola met elkaar in bed zijn gedoken om een revolutie op telefonie gebied te ontwikkelen is natuurlijk al langer een publiek geheim. Maar vooralsnog zijn we altijd verstoken gebleven van een preview. Hou u vast, want met gepaste trots en niet aflatend enthousiasme heb ik de eer om u de primeur te presenteren. Of ben ik nu iets te voorbarig? In ieder geval, doe maar even van Klickenstein



Kaliber hoeveel?


Wapens. Ik heb er geen verstand van. En dat wil ik graag zo houden. Of de heren in dit filmpje wel weten waar ze mee bezig zijn durf ik niet te zeggen. Ze hebben er in ieder geval "enorme schik" in. Dat humor een tweeledig begrip is blijkt wel uit het feit dat de open dir waar dit filmpje vandaan komt ook materiaal bevat van de gruwelijke werkelijkheid van de jacht. En dan wordt dat geschaterlach van de heren in het eerste filmpje wel heel erg pijnlijk!

Link afkomstig van Neukia.nl



Sex Change in Iran


Als Iranier anno 2005 moet je niet vreemd meer opkijken als je beste vriend je vraagt hem voortaan mevrouw Hassina te noemen.

Wat is nu het geval? Nou, in het niet als echt liberaal bekend staande Iran schijnt sex change door de religieuze kopstukken aldaar goedgekeurd te worden. Zelfs Ayatollah Khomeini kan er niet omheen(I kid u not)!

Jaha! Opmerkelijk niet? In een land waar homosexuelen totaal geen rechten hebben, toont dit toch wel het tolerante gezicht van de Islam. Echter, het blijven normen en waarden opgelegd door een onduidelijke interpretatie van de Koran. En voor Koran lees je natuurlijk net zo makkelijk de Bijbel. Dat is ondanks de verschillen tussen de twee geschriften om het even.

Om die reden prefereer ik gezond verstand boven eeuwenoude boeken waar Jan en Alleman een eigen vertaling en draai aan heeft mogen geven. Homosexualiteit en sex changes zijn inmiddels de realiteit van deze tijd. Elk geloof moet daar een eigen antwoord op zien te verzinnen.

Maar misschien dat dit positieve bericht nieuwe kansen biedt voor verdere acceptatie van de moderne normen en waarden van deze wereld. In elk geloof. Bij elk mens!



Ipod Mania


Het zal iedereen in mijn directe omgeving niet ontgaan zijn dat ik tegenwoordig rondloop met de inmiddels evenzo geliefde als verguisde Ipod. Dit wonderlijke apparaat kent (na grondig uitgevoerd onderzoek) natuurlijk ook zo zijn beperkingen. Echter, als je zoals ik de Ipod in combinatie met de T630 voor het luttele bedrag van 30 euri in ontvangst heb mogen nemen, dan ben ik wel de laatste die je hoort klagen :D

Eenmaal via de post binnengekomen bleek het aansluiten en syncen van de Ipod met mijn Windows bak "pas de problem". Alles overgezet in een handomdraai via usb 2.0 (firewire komt eraan). Om mijn muziek (volledig met Itunes bibliotheek gegevens) over te zetten naar de Ipod wordt je gedwongen Itunes te gebruiken. Aangezien dit mijn favoriete player al was zag ik daar geen obstakel in. Itunes codeert op de een of andere manier de bestandsoverdracht. Zonder Itunes is het wel mogelijk om de files over te zetten als je de Ipod als harde schijf instelt. Je muziek zal dan echter niet op de Ipod afspeelbaar zijn.

Gister bij Frits even de proef op de som genomen om te kijken of het ook mogelijk is om op een andere manier de muziekbestande over te zetten. Dat bleek wel mogelijk maar was even omslachtig als traag. Vandaag heb ik op versiontracker.com een Windows en Mac versie gevonden die wel van de Ipod trekt maar niet uploadt.

To be continued?



woensdag, januari 05, 2005

Belasting pikt graantje mee ?


Ongelooflijk, maar waar. Al het geld dat op dit moment wordt ingezameld voor de slachtoffers van de tsunami ramp, zal gewoon ("zoals de wet het voorschrijft") door de Fiscus belast worden.

Keep you posted!



Waarom drie minuten stil?


Er heerst nogal wat verwarring over het hoe en waarom van de drie minuten stilte naar aanleiding van de tsunami ramp. Voor de mensen die nog een extra zetje nodig hebben om te kunnen bevatten wat er precies gebeurt is onderstaand een drietal filmpjes waar je wel drie minuten stil van zal blijven:

Filmpje 1
Filmpje 2
Filmpje 3

Dank aan Bakje.nl



dinsdag, januari 04, 2005

Zomaar even wat dingen


Op mijn 96ste sta ik echt niet meer op een billboard hoor. Als ik uberhaupt nog sta. Dit stoere mens wel.

Stoer is ook deze swingende Ipod Mini animatie. Trouwens, het schijnt dat je je Ipod nu ook kan hacken.

Ondertussen ben je dan wel eens toe aan een ander achtergrondje. Vond op deviantArt.com deze schitterende wallpaper van de mailclient Thunderbird.



Remkes als Tsunami door politieke porceleinkast


Stel je eens voor. Het massieve geluid van een metershoge golf die je moeiteloos opslurpt en even later achteloos bedelft onder weet ik hoeveel puin.

Dan ben je misschien wel voorgoed stil.

Zo niet Remkes. Die zit op 250 km afstand van deze grootste humanitaire ramp ooit luidruchtig feest te vieren. En Johan wenst daarbij vooral "niet gestoord te worden".

Nu vraag ik me af. Als je zo'n ramp overleeft hebt, zit je dan uberhaupt nog te wachten op zo'n slappe zak als een Remkes?

Want ondanks zijn standvastigheid heeft meneer na enige kritiek van de Kamer besloten om toch maar "even langs te gaan".

Kan die man aub van het toneel verwijderd worden?



maandag, januari 03, 2005

En nu even iets compleet anders


Sommige mensen vinden zoenen op het werk ongemakkelijk. Andere mensen hebben daar totaal geen moeite mee en willen graag dat je met hun veertje speelt. Weer anderen spelen liever met vuurwerk.