<body topmargin="0"><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9803179\x26blogName\x3dVicKuP\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://vickup.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_NL\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://vickup.blogspot.com/\x26vt\x3d2925250251904467780', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

zaterdag, april 30, 2005

Michel de Hey in Atlantis Alkmaar




Michel de Heij, Fast Forward 2002, Rotterdam. Deze foto is genomen hoog bovenin een constructie van zes op elkaar gestapelde havencontainers. Waarom dan zomaar ineens deze foto? Omdat de Heij 6 mei as naar Atlantis komt.

...



donderdag, april 28, 2005

Solliciteren doe je zo!


Deer Sir,

I waunt to apply for the secritary job what I saw in the paper. I can Type real quik wit one finggar and do sum a counting. I think I am good on the phone and no I am a pepole person, Pepole really seam to respond to me well.

I´m lookin for a Jobb as a secritary but it musent be to complicaited. I no my spelling is not to good but find that I Offen can get a job thru my persinalety. My salerery is open so we can discus wat you want to pay me and wat you think that I am werth,

I can start imeditely. Thank you in advanse fore yore anser. hopifuly Yore best aplicant so farr.

Sinseerly,

Peggy May Starlings

PS : Because my resimay is a bit short - I have included a pickture of me taken at my last jobb.

Ja wat moet je daar als werkgever nu op antwoorden?



Recht je rug, ook na de dood!


Heej weet je wat? Vanaf nu doen we het gewoon even helemaal anders! Het is niet alleen milieuvriendelijker, het is ook nog eens goedkoper!

Ja mensen, u begrijpt het al, ik zie louter voordelen in het plan van een Australische doodgraver om binnenkort een speciale begraafplaats met louter staanplaatsen te openen. En een kist is overbodig want voortaan begraven we de lichamen in een loshangende doch comfortabele lijkenzak, die dumpen we in 3 meter diepe gaten die vooraf in de grond zijn geboord en geen worm die er naar snaait.

Deze revolutionaire manier van teraardebestellen zal naar schatting over de toonbank gaan voor een schamele 1000 Australische dollars (ruim 630 euro). Laat die oude spreekwoorden als "die draait zich om in zijn graf" in het vervolg dus maar achterwege, hedentendage zullen we ons moeten gaan behelpen met; "die arme sloeber zal er wel recht van overeind staan!"

Ben benieuwd of er net als bij voetbal ook seizoenkaarten voor die staanplaatsen beschikbaar worden gesteld. Een voordeel, uitspelen zal er dan wel niet bij zijn. Lijkt me ook bijzonder lastig, zo'n combi regeling met lijkenzakken. Zou waarschijnlijk ook maar een dooie boel worden!

...



Nieuwe baan!


Hoera!

...



Eurodusnie verliest kort geding



Het anti-EU-collectief Eurodusnie moet zijn website www.referendumstemwijzer.nl opheffen en de domeinnaam overdragen aan het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP). Dat heeft de voorzieningenrechter woensdag in Den Haag beslist. Bovendien moet de vormgeving van de stemwijzer gewijzigd worden en is Eurodusnie veroordeeld in de kosten van het proces.

Gelukkig gaat het initiatief onveranderd door op http://www.referendumstemwijze.nl. Zonder r dus.

...



TV via peer to peer mag niet


Cybersky TV is een nieuw, gratis peer to peer programma, waarmee kijkers met een computer alles wat ze op dat moment aan het bekijken zijn, kunnen delen en uitwisselen.

Om de software te gebruiken, moet de televisie met de pc worden verbonden. Die zendt het lopende programma dan door tot eenieder die zich op het internet aansluit en een snelle breedbandverbinding heeft. Het signaal arriveert met een vertraging van vijf tot tien seconden.

Deze nieuwe ontwikkeling wordt gezien als de revolutie in televisieland. Zenders zijn immers niet langer in staat te controleren wie naar uitzendingen kijkt. Bovendien hoeft de consument geen maanden of jaren meer te wachten alvorens zijn favoriete serie eindelijk op de buis komt.

Televisiemaatschappijen zijn bezorgd over de ontwikkeling van Cybersky-TV. Premiere, een Duitse betaalzender, kon eerder deze week een verbod afdwingen tegen de ontwikkelaar, TC Unterhaltungselektronik. Rechters verboden TCU gelijk elke software te verdelen die het mogelijk maakt een programma van Premiere via internet te bekijken.

Software-ingenieur Guido Ciburski, de verantwoordelijke voor de software en directeur van TCU, stelt dat de lancering niet langer kan worden tegengehouden. Verkopers verdelen de gratis software van servers buiten het Duitse rechtsgebied.

Als gevolg van de uitspraak heeft de laffe mof zijn downloads afgesloten. Geen punt, bij VicKuP. Dan verwijzen we je toch naar Cool Streaming? Let wel: speciaal voor de liefhebbers van Chinese soaps en Italiaans voetbal.

...



Wat satat heir?


Volgnes een oznrdeeok op een Eglnese uvinretsiet mkaat het niet uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn, het einge wat blegnaijrk is is dat de eretse en de ltaatse ltteers op de jiutse patals saatn. De rset van de ltteers mgoen wllikueirg gpletaast wdoren en je knut vrelvogens gwoeon lzeen wat er saatt. Dit kmot odmat we niet ekle ltteer op zcih lzeen maar het wrood als gheeel.

Ooit in een grijs verleden hierop attent gemaakt door Frits, recentelijk gespot in de comments van Bakje

...



woensdag, april 27, 2005

Hamertje tikje..


Heb jij ook alle sloten in je huis vervangen door die dure cilindersloten met het 'Politie keurmerk velig wonen'? Denk jij ook dat al je eigendommen beschermd worden door dit wonder der techniek?

Think again!

De nieuwste hype onder geveltoeristen en ongewenste visite is de 'klopsleutel' (oftewel slagsleutel, bumpkey, 999 key of power key).

Dit is een standaard sleutel waarbij alle groeven tot de maximale diepte (9) zijn ingeslepen. Deze sleutels (wel even het juiste merk sleutel voor het juiste merk slot kopen) glijden moeiteloos je dure cilinderslot in. Een enkele tik tegen het uiteinde van de sleutel is vervolgens voldoende om zonder enige braaksporen het slot te openen..

En verwacht dan niet dat de verzekering ook maar een cent van je verdwenen 'DTS 5.1 surround sound 200 Watt B&O versterker' zal vergoeden..

Check hier de gewraakte uitzending van Nova.

...



dinsdag, april 26, 2005

Even weg uit het bejaardentehuis..


'Ze' hebben altijd wel wat te zeiken.. Zijn het niet de hangjongeren die voor 'problemen' zorgen, dan zijn het wel de Lonsdalers die onderwerp van discussie zijn.

Waar vroeger groepjes gekleurde medemensen met een scheve blik werden aangekeken zijn nu de oude van dagen aan de beurt.. Die mensen hebben hun hele leven hard gewerkt en slijten nu de rest van hun dagen in het tehuis, de bingo en hun scootmobiel.. Nederland, tolerant, niets aan de hand?

Update: Het was te verwachten.. hangplekken voor ouderen.
...



Hand in hand


De Amerikaanse president Bush heeft de Saoedische kroonprins Abdullah op zijn ranch in Texas ontvangen. Het bezoek moet de banden tussen het Koninklijk Huis en de Verenigde Staten versterken. Bush leidde kroonprins Abdullah naar zijn kantoor terwijl ze elkaars hand (?!?!) vasthielden, een Saoedisch teken van vriendschap.

Wil iemand hem op 8 mei, wanneer Bush met een leger van 500 beveiligingsmannen langskomt in Limburg, wijsmaken dat twee vingers in je kont en een hoedje op je eikel hier het ultieme bewijs van wederzijdse vriendschap is? Mag Balkenende het als eerste voordoen!

...



Melk, de witte sloper


Is ons al die jaren door onze ouders, het voedingscentrum en de media verteld dat melk goed is voor elk..

Melk de witte motor, je lijf schreeuwt om zuivel en vele andere kreten zijn de afgelopen jaren de revu gepasseerd. Nu blijkt dat het witte goedje toch meer kwaad dan goed doet..

Lees verder..

Update: De aflevering is zojuist in streaming videaux online gezet.

...