<body topmargin="0"><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9803179\x26blogName\x3dVicKuP\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://vickup.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_NL\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://vickup.blogspot.com/\x26vt\x3d2925250251904467780', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

vrijdag, april 01, 2005

Vandaag Uit den Ouden Doosch: 1 april


* 1969 Het Nederlandse Journaal meldde dat op 1 april een grote landelijke actie zou worden gehouden om zogenaamde 'zwartkijkers' op te sporen, mensen die hun kijk- en luistergeld niet hadden betaald. Controleurs zouden met een scanner door de straten rijden om overtreders te betrappen. "Of daar niets tegen te doen zou zijn", vroeg een journalist. "Nee", was het antwoord van een controleur, want hij kon zich niet voorstellen dat men zijn tv-toestel in aluminiumfolie zou wikkelen, want dan zou de voorbijrijdende controledienst met hun scanner niets kunnen uitrichten. De volgende dag was al het aluminiumfolie in de winkels binnen enkele uren uitverkocht..

Meer van dit soort prachtige anekdotes op Wikipedia. Meer over de geschiedenis van 1 april grappenmakerij vind je hier.

...



Laatste zucht?


Terri Schiavo is eindelijk verlost uit haar lijden. Nu die arme Paus nog. Zet me toch aan het denken. Ik weet het niet. Maar wie beschikt nu wanneer, onder welke omstandigheden over het leven van zichzelf of een ander? Vragen waar ik vooralsnog geen antwoord op heb. Ik kan enkel hopen dat ze nu eindelijk rust in vrede...

...



donderdag, maart 31, 2005

Uit het * archief *




Michel de Heij, Fast Forward 2002, Rotterdam. Deze foto is genomen hoog bovenin een constructie van zes op elkaar gestapelde havencontainers. Waarom dan zomaar ineens deze deze foto? Omdat de Heij 6 mei as naar Atlantis komt.

...



Topman of niet...


....je leeft maar 1 keer en dan moet je natuurlijk wel zoveel mogelijk geld in het laatje zien te brengen. De heren die dat het beste begrepen hebben staan overzichtelijk gerangschikt op Bestuursvoorzitter.nl. Wat te denken van lijstaanvoerder Davis van Reed Elsevier? Die man harkt in 1 jaar 201 % bovenop zijn toch al niet geringe salaris. En de werkzaamheden die de beste man daarvoor uitvoert? Ik stel het me zo voor: hij komt ergens binnen (in dit geval Reed Elsevier), onderhandelt wat over doelstellingen, ondertekent met een dik tevreden glimlach zijn contract, deelt hier en daar wat onduidelijke lakens uit, komt door mismanagement of teleurstellende resultaten enigszins in opspraak, spreekt een of andere clausule in zijn contract aan, vertrekt vervolgens met een ontzettend dikke gouden handdruk en voor de rest van z'n leven lacht deze man in zijn knuistje. Hij maakt zich totaal niet meer druk om de toekomst. Want die is in meerdere opzichten goed verzekerd. Nou, dan ben je in mijn ogen met recht een TOPman. Sterker nog. Een over-the-TOP-man. Of klink ik nu iets teveel als Marijnissen?



Wat vliegt de tijd


Of dit nu de log is waar iedereen na zo'n lange tijd op heeft zitten wachten betwijfel ik zelf ook ten zeerste. De tijd zal het leren of na mijn overdadige excuses van een tijd terug ik het loggen nu wel weer serieus oppak. Mijn nieuwe domein bij Argeweb heeft inmiddels al de nodige vertraging opgelopen en als dit een voorteken voor de toekomst is dan zou ik niet al teveel updates verwachten. Alhoewel, een gegeven paard moet je niet in de bek kijken en zo kun je ook evenredig blij zijn met de volgende link: Googlefight. Deze site laat op wel heel leuke wijze zien welke van de twee ingevulde zoekwoorden de meeste hits oplevert. Check vooral de classics en de funny fights. Ik weet niet waar dit verhaal uiteindelijk belandt. In de prullenbak wellicht? Ik zou er niet op rekenen. Wat betreft het bijhouden van dit log ben ik net zo wispelturig als een D-66'er. Tot het volgende kabinet zou ik zeggen!